Eenpanspasta met Italiaanse worstjes, paprika en boontjes

Ingrediënten

Alles in één pot, in het Engels bekend als onepotpasta is populair. Hoe makkelijk kan het zijn én je hebt minder afwas. Deze one pot pasta is echt overheerlijk. Restjes over? Gooi ze niet weg, maar hou ze bij als lunchpakket.

Tip: gebruik glutenvrije pasta voor een glutenvrij gerechtje.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans

Bereiding

  1. Verhit de olie in een grote pot. Bak de worstjes en breek ze in stukken. Bak ze drie à vier minuten. Haal uit de pot.

  2. Snij de paprika in reepjes en stoof samen met de boontjes en look een tweetal minuutje aan. Haal uit de pot.

  3. Giet het vet af. Voeg de bouillon toe. Doe er de pasta bij en breng aan de kook. 

  4. Kook bijna al dente. Voeg er nu de paprika, boontjes en worstjes bij. Kook nog even verder tot de pasta gaar is.

  5. Haal van het vuur. Kruid met peper en zout. Voeg het citroensap en zeste toe. Meng er de kaas onder.

  6. Serveer in diepe borden en werk af met geroosterde pijnboompitten en basilicum.

0
Nog geen stemmen