Gebraad van Columbus varkensvlees, een charlotte van aardappel en witloof, een mousseline van kervel en chips van ham

Ingrediënten

  • 500 gr Columbus varkensfilet
  • 4 stronkjes witloof
  • 200 gr knolkervel
  • 250 gr aardappelpuree
  • 20 cl vleesjus
  • 1 sjalot
  • 2 takjes tijm
  • 4 el room
  • 10 cl sap van spinazie
  • boter
  • peper en zout
  • enkele chips van ham
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kruid de varkensfilets met zout, peper, tijm, laurier en gehakte sjalot. Bak gedurende ongeveer 10 minuten in de pan.

  2. Verwijder 10 blaadjes van elke stronk witloof, kook en kruid ze. Hak de rest van het witloof en kook het.

  3. Meng de op voorhand gemaakte puree met het gekookte, fijngehakte witloof. Maak kleine charlottes met de witloofblaadjes. Garneer met aardappelpuree en sluit de witloofblaadjes. Houd dit warm.

  4. Stoom vervolgens de kervel en meng dit met de room. Voeg een beetje zout en peper toe.

  5. Schik op elk bord een sneetje van de varkensfilet, een charlotte, enkele torentjes van de kervelmousse en de chips van ham. Dien op met vleessaus en enkele druppels van het sap van spinazie.

0
Nog geen stemmen

Bru Lady Chef of the Year 2012