Kipsalade met witloof

Ingrediënten

  • 1 limoen
  • 400 gr kipfilet (gekookt)
  • 8 stronkjes witloof
  • ½ ui, in zeer fijne plakjes
  • 2 el gepelde ongezouten pindanoten
  • 2 el vissaus
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 1 teentje look
  • 1 Spaanse rode peper
  • 20 blaadjes munt
  • Vietnamese munt (optioneel)
  • Thaïse basilicum (optioneel)
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Aziatisch
Salade

Bereiding

  1. Rooster de gepelde pindanoten in een pan. Gebruik hiervoor geen vetstof. Scheur de gekookte kipfilet in stukjes. Maal de pinda’s grof met de keukenrobot of plet ze met de zijkant van je keukenmes. Snijd de munt en eventueel de andere groene kruiden in fijne reepjes.

  2. Meng voor de vinaigrette twee soeplepels limoensap met twee soeplepels suiker en twee soeplepels vissaus. Roer goed tot de suiker opgelost is. Voeg hierbij een klein versnipperd teentje look en wat spaanse peper (naar smaak).

  3. Neem een grote slakom. Meng de fijngesneden ui, witloof, kip, met de groene kruiden. Sprenkel hierover de vinaigrette. Werk af met de gemalen pindanoten. Serveer met een halve limoen, voor wie van wat frisheid houdt.

0
Nog geen stemmen