Roze koeken van Madame Charlotte

Ingrediënten

Geef je picknick een magische toets met 'roze koeken'. Had iemand nog een eenhoornbordje liggen om ze op te serveren? 

Zoete koekjes voor kleine en grote kinderhandjes - en mondjes! 

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Frans
Gebak

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. 

  2. Smelt de boter op laag vuur en laat even afkoelen. 

  3. Klop de eieren met de suiker goed luchtig. 

  4. Schep er de yoghurt en bijna alle boter door - met de rest vet je de bakvorm in. 

  5. Zeef het meel en spatel het samen met de zeste door het beslag. 

  6. Schep het beslag in de ingevette bakvormpjes. 

  7. Bak 10-15 minuten in de oven en laat ze afkoelen op een taartrooster. 

  8. Roer het poedersuiker en het bietensap door elkaar tot een dik roze glazuur. 

  9. Strijk de afgekoelde cakejes in met het glazuur en laat goed opdrogen. 

  10. Bewaar de koeken in een afsluitbaar blik. 

0
Nog geen stemmen

Food en Route - Charlotte Fielmich

De vrolijke Madame Charlotte neemt je mee 'en route' met een heerlijk boek vol lekkere picknick gerechten. In het bos, aan zee of in een bootje. 

Food en Route - Charlotte Fielmich

Uitgeverij Snor

Fotografie: Saskia Lelieveld