Sint-jacobsvruchten met vitelotte aardappelen en aubergine

Ingrediënten

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Schil de vitelotten en kook ze gaar in gezouten water. Giet af, laat even drogen op het vuur en kruid af. Plet de aardappelen met een vork samen met de boter.

  2. Kruid de Sint-Jakobsvruchten en bak ze mooi goudbruin aan in olijfolie. Snij de aubergines in twee en plaats in een oven schaal besprenkel met olijfolie. Snij de look grof en strooi over de aubergines kruid af met peper en zout en leg de rozemarijn er over.

  3. Plaats 30 min in een oven van 180 °C.

  4. Haal uit de oven en verwijder de schil. Doe het vlees van de aubergines in een hoge pot en mix fijn met de staafmixer. Kruid af naar wens.

  5. Schik mooi op de borden.

3
Average: 3 (1 vote)

Marqués De Riscal, 2011 (Rueda, Spanje)

Delhaize, €7,49
Het peetvaderdomein van deze appellatie. Kruidig, vol wit fruit, kruisbes en gekonfijte limoen. Lekker vet én citrusfris.

 

De keuken van de Lady Chef

Auteur:
Yanaika Skryszkowiak
i.s.m. Barbara Luijken
Uitgeverij:
Lannoo
Fotografie:
Heikki Verdurme
ISBN:
9789020999549