Sinterklaas bakt: worteltaart

Ingrediënten

  • 250 g boter
  • 100 g lichtbruine suiker
  • 100 g honing
  • 2 eieren
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 300 g (winter)wortels
  • 110 g walnoten
  • 1 limoen
  • 150 g roomkaas
  • 100 g bloemsuiker of poedersuiker

Onze collega's van VTM KIDS kregen de Sint op bezoek en blijkbaar houdt die wel van bakken. De komende weken verklapt hij jou zijn favoriete recepten. Ideaal om samen met de kinderen te maken. Vandaag op het menu: worteltaart.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Amerikaans

Bereiding

  1. Smelt op een laag vuurtje de boter en roer er de suiker en de honing door tot je een gladde massa hebt. Daarna mogen de eieren erbij en als laatste mag je de bloem erdoor roeren.  

  2. Ondertussen mag je de oven voorverwarmen op 175 °C. 

  3. Dan nemen we de wortelen en walnoten. De walnoten hakken we in fijne stukjes, de wortelen raspen we en we voegen alles bij het beslag.

  4. Nu kan het beslag in de bakvorm, die bakvorm vetten we uiteraard eerst even in, en dan mag de taart 50 min bakken.

  5. Terwijl de taart bakt kunnen we al de topping van de taart maken, we persen de limoen uit en mengen het sap met de roomkaas en poedersuiker tot een romige crème.

  6. Bestrijk de taart als ze wat afgekoeld is met de heerlijke limoencrème en werk eventueel nog af met worteltjes die je makkelijk uit marsepein kan maken. 

0
Nog geen stemmen

Een recept van VTM KIDS

Dit is een recept van de Sint voor onze collega's bij VTM KIDS. In november en december geeft hij zijn favoriete recepten prijs op VTM KIDS. We delen ze graag mee op VTM Koken.

 

Wil je meer Sinterklaas-inspiratie? Check onze special.