Zeeuwse mosselen met shiso, gember, limoen en curry

Ingrediënten

Expert
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Aziatisch
Voorgerecht

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette (olijfolie, limoensap,sushi-azijn, limoenzest, korianderblaadjes, suiker).

  2. Gembergel: Breng het gembersap samen met de agar-agar tot het kookpunt. Meng alles goed en stort het mengsel in een bak. Laat het mengsel afkoelen en mix het met de handmixer tot een gladde gelachtige massa.

  3. Currycrème: Meng alle ingrediënten tot een zachte crème.

  4. Mosselen: Was en stoom de mosselen zeer kort (maximaal 2 minuten) in de stoomoven of een stoompan. haal de bovenste schelp eraf en houd de mosselen apart.

0
Nog geen stemmen

Puur Zeeland

Auteur
Quinten Lange
Uitgeverij
Lannoo
Fotografie
Kris Vlegels
ISBN
9789089890603