Bladerdeegrol met ham en kaas

Ingrediënten

  • 150 gr geraspte kaas
  • 300 gr fijngesneden gekookte ham
  • nootmuskaat
  • ½ l melk
  • 50 gr boter
  • 50 gr bloem
  • 1 ei
  • extra gemalen kaas
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hapje

Bereiding

  1. Maak een dikke bechamel: smelt de vetstof en voeg de bloem toe. Laat de bloem wat aanbakken om de bloemsmaak te vermijden. Voeg ½ liter melk toe terwijl de pot van het vuur is.

  2. Zet de pot terug op het vuur als alle melk is toegevoegd en laat de saus een beetje indikken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg het sap van een halve citroen toe. Voeg de ham en de geraspte kaas toe. Laat de saus helemaal afkoelen.

  3. Haal het bladerdeeg pas uit de ijskast als je het gebruikt. Neem een eetlepel saus en leg het op het bladerdeeg. Rol zeer los op en kleef dicht met eigeel dat aangelengd is met een beetje water. Vul op langs de kant met gemalen kaas.

  4. Strooi een beetje bloem op een bakplaat en leg het rolletje erop. Strijk in met eigeel aangelengd met water.

  5. Bak eerst op 180 graden gedurende 20, 25 à 30 minuten (naargelang het soort bladerdeeg) en de laatste 10 minuten op 160 graden.

5
Average: 5 (1 vote)

SOS Piet 5

Auteur
Piet Huysentruyt
Uitgeverij
Lannoo
Fotografie
Verne
ISBN
9789020998566

Bladerdeegrol

1. Zet de kookpot van het vuur wanneer je de melk toevoegt
2. Snijd de gekookte ham fijn, zodat het een koek wordt
3. Leg het beslag tot 1,5 cm van de randjes