Chocoladebroodjes

Ingrediënten

Gevorderde
4 personen
Meer dan 90 minuten
Frans
Dessert

Bereiding

  1. Begin met het basisdeeg; neem één kilo bloem, en meng er de gist, melk, suiker en zout onder. Voeg er ook 100 gr boter aan toe, in kleine stukjes.

  2. Kneed je deeg stevig en leg het 10 min in de diepvriezer zodat het kan afkoelen.

  3. Neem je deeg uit de diepvriezer en rol het uit. Nu heb je je basisdeeg. Leg op het basisdeeg stukjes boter (300 gr) die even koud zijn als het deeg. Plooi het deeg om zodat de boter bedekt is. Herhaal dit tot het deeg drie keer geplooid is. Zo maak je je broodje krokant en kan het rijzen. Gebruik je deegrol om je deeg platter te maken, en plooi het dan weer in twee. Herhaal dit nog voor een laatste keer maar plooi het deeg in twee. Laat het 5 uur rusten in de koelkast.

  4. Snij een deel van je deeg en rol het uit tot het 2 mm dik is. Neem twee chocoladereepjes per broodje en plooi het deeg toe. Gebruik chocoladereepjes die hittebestendig zijn, anders wordt je chocolade bitter.

  5. Laat de broodjes op een warme plaats gisten. Als de broodjes ongeveer in volume gedubbeld zijn, stop je ze in de oven, 15 min op 200 graden.

5
Average: 5 (1 vote)

Chocoladebroodjes

1. Weeg alles exact af
2. Laat het 'basisdeeg' koud worden
3. Gebruik koude boter om te toeren