Lekkere ijstaart met rood fruit, meringue en Maltezers van Vers Talent An Steyvers

Ingrediënten

voor de afwerking

  • 200 g Maltezers
  • 150 g frambozen
  • 150 g rode besjes
  • 150 g blauwe besjes

voor de vulling

  • 2 zakjes klop-klop (of slagschuim)
  • 750 ml volle room
  • 160 ml melk
  • 3 eieren

voor de bodem en de crunch

  • 200 g sigarenkoekjes
  • 100 g meringue

Een ijstaart, hoe lekker is dat? Het is één van dé klassiekers van Vers Talent An Steyvers. Dit staat stevast op de verjaardagsmenu van haar metekindje. Speciaal voor vtmkoken.be maakt ze dit nog eens en geeft ze haar geheim prijs. Zeker eens maken.

Gebruik een springvorm van ongeveer diameter 24cm. Klop-klop vind je in de supermarkt bij de bakproducten.

An Steyvers won onze Vers Talent-actie 2017. Ontdek elke week een nieuw lekker en zuiders gerecht van haar hier op vtmkoken.be. 

Beginner
4 personen
Meer dan 90 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Begin met de bodem en de crunch.Doe de sigarenkoekjes en meringue in een kom. Plet die met een vijzel of deegrol tot kruimels.Neem de springvorm en maak een bodem met een deel van de geplette meringue en koekjes. Hou een beetje over voor een crunchy laagje. Zet de springvorm opzij.

  2. Tijd voor de vulling. Splits de eieren en klop het eiwit stijf. Doe het eiwit uit de kom.Klop nu de melk op met de klop-klop of slagschuim. Voeg toe aan het opgeklopte eiwit.Klop tenslotte de room op tot slagroom en spatel onder het eiwit en de slagschuim.

  3. Spatel een derde van het beslag op de koekjesbodem. Strijk glad. Verdeel de rest van de koekjescrunch en Maltezers over het beslag en bedek met een tweede laag vulling. Strooi ook over deze laag Maltezers. Werk af met de rest van de vulling. Strijk mooi glad. Plaats in de diepvries en laat 12 tot 24 uren opstijven. 

  4. Ontvorm en versier met frambozen, besjes en Maltezers.

0
Nog geen stemmen